07 July

Değerli Katılımcılarımız,

“Kitlesel Açık Çevrimiçi Öğrenme Ortamlarındaki Öğrenenlerin Öz Yönetimli Öğrenme
Düzeyleri ile İçsel Motivasyon Seviyeleri Arasındaki İlişkilerin Belirlenmesi” başlıklı bir araştırma makalesi çalışması kapsamında Akadema'dan ders alan katılımcılara bir anket uygulanacaktır. Bu çalışmanın amacı, kitlesel açık çevrimiçi öğrenme ortamına dahil olan öğrenenlerin öz yönetimli öğrenme düzeyleri ile içsel motivasyon seviyeleri arasındaki ilişkinin ortaya çıkarılmasıdır. Çalışmada uzaktan öğrenenlerin öz yönetimli öğrenme düzeyleri ile içsel motivasyonları arasında nasıl bir ilişki olduğu ortaya konacaktır. Araştırma sonuçlarıyla araştırmacılara, uzaktan öğrenenlere, açıköğretim fakültesi yöneticilerine ve uygulayıcılara ışık tutacaktır. Bu çalışmaya katılımınız gönüllülük esasına dayanmaktadır.

Çalışmaya katılmak için lütfen anketi doldurunuz. Ankete buradan erişebilirsiniz.

30 June
Rehber Gözetimli Dersler Başlıyor

Akadema'da Rehber Gözetimli Dersler 6 Temmuz 2020 tarihinde başlayacaktır. Dilediğiniz zaman derslere kayıt olabilirsiniz.

Derslere nasıl kayıt olacağınızı öğrenmek için:

24 May
Rehber Gözetimli Derslerin Bitişi

Rehber gözetimli dersler 17.05.2020 tarihi itibariyle sona erdi. Dersler sona erdikten sonra da derslere kayıt olabilir, ders içeriklerine dilediğiniz zaman erişebilirsiniz. Ancak yeni ders dönemi başlayana kadar, bu derslerden ders tamamlama belgesi alamazsınız. Bu derslerden ders tamamlama belgesi alabilmek için yeni dönem başlangıç tarihini duyurulardan takip edebilirsiniz.

05 May
Memnuniyet Anketi

Değerli Katılımcılarımız,

Akadema hizmetlerinden yararlanan sizlerin ihtiyaçlarını daha iyi anlamak ve sizlere verdiğimiz hizmetlerin kalitesini yükseltmek amacıyla hazırlanan anketi doldurmanızı rica ederiz.

Ankete ulaşmak için tıklayınız.

13 December
Rehber Gözetimli Derslerin Bitişi

Rehber gözetimli dersler 15.12.2019 tarihi itibariyle sona erdi. Dersler sona erdikten sonra da derslere kayıt olabilir, ders içeriklerine dilediğiniz zaman erişebilirsiniz. Ancak yeni ders dönemi başlayana kadar, bu derslerden ders tamamlama belgesi alamazsınız. Bu derslerden ders tamamlama belgesi alabilmek için yeni dönem başlangıç tarihini duyurulardan takip edebilirsiniz.

23 October
Akadema'ya 10.10.2019 tarihinden önce kayıt olan kullanıcıların dikkatine

Akadema yeni bir platforma taşınmıştır. Akadema'ya 10.10.2019 tarihinden önce kayıt olan kullanıcıların sisteme giriş yapabilmeleri için aşağıdaki adımları izlemeleri gerekmektedir:

(Anadolu Üniversitesi kullanıcı hesabı olanların bu işlemleri yapmalarına gerek yoktur. Kendi kullanıcı adı ve şifreleri ile giriş yapabilirler.)

1. https://canvas.anadolu.edu.tr adresine gidin.
  2. “Kullanıcı Adı (Eposta)” alanı ve şifre bölümlerinin her ikisine de e-posta adresinizi yazarak giriş yapın.
  3. Bir kez giriş yaptıktan sonra şifrenizi değiştirmeniz önerilmektedir.
  4. Sisteme giriş yaptıktan sonra "Hesap - Ayarlar" bölümüne girin.
  5. Sağda yer alan "Ayarları düzenle" butonuna tıklayarak "Şifre Değiştir" kutucuğunu işaretleyin.
  6. Yeni şifrenizi belirleyin.

Sisteme giriş, ders ekleme ve ders silme hakkında daha detaylı bilgiye http://akadema.anadolu.edu.tr/basvuru adresinden ulaşabilirsiniz.

11 October
Akadema'ya mobil cihazlardan giriş ve kayıt olma

Akadema'ya mobil cihazınızla giriş yapabilmek için Google Play veya App Store uygulamalarından Anadolu ÖYS uygulamasını indirmeniz gerekmektedir.